" והיה פריו למאכל ועלהו לתרופה", יחזקאל, (מז, יב)

רפואה טבעית1

"יהיו מזונותיך תרופותיך ותרופותיך מזונותיך", היפוקרטס

רפואה טבעית2

רפואה טבעית3

"העיניים משקפות את מצבו של הגוף", היפוקרטס

רפואה טבעית4

"קודם המילה, אח"כ הצמח ובסוף הסכין", היפוקרטס

רפואה טבעית5


קדירת סלמון צבעונית ועשירה

מאת סטודנטים במגמת לימודי תזונה טבעית

Lachsfilet

סלמון1 150x150 קדירת סלמון צבעונית ועשירה

דגי המאכל מהווים מקור מצוין לחלבון ומכילים ריכוז גבוה של אומגה 3- חומצות שומן רב בלתי רוויות אשר ידועות בהשפעות הבריאותיות החיוביות מאוד שלהן. הרי לכם מתכון שכולו טוב ובריאות לקדירת דג סלמון, גם טעימה ועשירה בירקות, גם מחממת לחורף וגם קלה להכנה. המתכון באדיבותן הרבה של שלוש סטודנטיות ממגמת לימודי תזונה טבעית במכללת רידמן.

על דג הסלמון
מאז החלו לגדלו בכלובים ובבריכות ירד מחירו פלאים והא היה לדג עממי… כיום הוא מיובא ארצה באופן סדיר מאירופה ואפשר לרוכשו בחנויות הדגים המובחרות. (מתוך הספר: אורי בורי, דגים ופירות ים).

השפעותיה החיוביות של אומגה 3:

- מפחיתה סיכון לתחלואה במחלות הסרטן לסוגיו השונים.

- מורידה את רמות הטריגליצרידים בדם ובכך מפחיתה את הסיכון למחלת לב כלילית.

- נוגדת דלקת ומקלה על סימפטומים של טרשת עורקים, דלקת מפרקים ודלקות כרוניות שונות.

- בעלת השפעה מעוררת ונוגדת דיכאון.

- משפרת את כושר הקשב ובריכוז בעיקר אצל ילדים.

- מסייעת להתפתחות המוח בעוברים ובילדים עד גילאי שלוש וארבע.

מתכון לקדירת סלמון
החומרים (ל- 4 מנות):

כלי חסין אש או קדירה
כ-800 גרם סלמון
2 שורש סלרי
2 שורש פטרוזיליה
3 גזרים פרוסים
1/4 ק"ג שמפיניון
200 גרם ארטישוק ירושלמי
200 גרם פרוסות בטטה
2 זוקיני בינוני- פרוסות
100 מ"ל מיץ לימון
מלח לפי הטעם
פלפל גרוס דק לפי הטעם
שמן זית
300 גרם אורז מלא/בסמטי מבושל

אופן ההכנה:
1. מניחים את פרוסות הסלמון עם שמן הזית, מלח ופלפל בתבנית ואופים בחום של 270 מעלות למשך 14 דקות.
2. מקפיצים את הירקות במחבת עם שמן זית, מלח, פלפל ומיץ לימון כ-5 דקות.
3. מסדרים בקדירה- שכבה של אורז, סלמון וירקות ומכסים באורז. מכניסים לכשעה ועשרים דקות לתנור ומגישים חם חם.

בתיאבון!

באדיבות: שרי קצב, טלי זיצר ושני הרשקו- סטודנטיות מקליניקת המתמחים בתזונה - מגמת לימודי תזונה טבעית, מכללת רידמן

למעוניינים בקבלת ייעוץ וטיפול במסגרת הקליניקה ניתן ליצור קשר בטל': 03-5445991