" והיה פריו למאכל ועלהו לתרופה", יחזקאל, (מז, יב)

רפואה טבעית1

"יהיו מזונותיך תרופותיך ותרופותיך מזונותיך", היפוקרטס

רפואה טבעית2

רפואה טבעית3

"העיניים משקפות את מצבו של הגוף", היפוקרטס

רפואה טבעית4

"קודם המילה, אח"כ הצמח ובסוף הסכין", היפוקרטס

רפואה טבעית5


חג שבועות טבעוני וטבעונאי

מאת נירה שניידר

לימודי רו-פוד- מתכונים לחג שבועות

חג שבועות בפתח ונירה שניידר, מי שמובילה את מסגרת לימודי רו פוד במכללת רידמן, מזכירה לנו מה שדובר כבר רבות על אודות הנזקים הבריאותיים הנובעים מצריכת החלב ומוצריו. מסתבר שניתן בקלות רבה להכין גבינות ללא חלב, חלב ללא חלב ואפילו שמנת ללא חלב! שיטת הרו-פוד מציעה לנו מתכונים פשוטים ונפלאים בטעמם שימתיקו וינעימו לנו את חג השבועות. חג שמח וטעים!

על הנזקים הבריאותיים של צריכת חלב ומוצריו, כבר נכתב ונאמר רבות. כאמור, מבנה מערכת העיכול של האדם, אינו בנוי לעכל את חלב הפרה. סביב גיל שנתיים, שני האנזימים המיועדים לפרק חלב בגוף, מתחילים להיעלם בהדרגה ממערכת העיכול של התינוק. משמע, גוף האדם אינו זקוק ואינו מסוגל לעכל סוג מזון זה. כאשר אנו ממשיכים לצרוך אותו מעבר לגיל האמור, הוא מהווה נזק בריאותי. החלב ומוצריו מכילים שומן רווי וכולסטרול, מחוללי אלרגיות, מייצרים ליחה, מגרים את דרכי הנשימה, גורמים לנפיחות ולקשיי עיכול- וכן נקשרים למחלות רבות כגון סוגים שונים של סרטן, מחלת קרוהן, סוכרת נעורים  ועוד.

לפניכם אוסף מתכונים טבעיים, מזינים, בריאים וטעימים, שיכולים להוות אלטרנטיבה  למאכלי חג השבועות

 גבינת ריקוטה מאגוזי מקדמיה
2 כוסות אגוזי מקדמיה לא קלויים, שרויים במים ל- 8 שעות
1 כוס מים מלח ים אטלנטי

לשים את אגוזי המקדמיה, מים ומלח בבלנדר. לערבל עד לקבלת עיסה חלקה, קרמית ורכה.
להעביר לקערת זכוכית מכוסה ולהשהות לכ 12- 24 שעות, על-פי מזג האוויר: ככל שחם יותר, כך משך ההשהיה יהיה קצר יותר.
לאחסן בכלי זכוכית במקרר.
*ניתן לשמור  במקרר למשך שבוע, או במקפיא למשך שלושה חודשים
*ניתן להחליף את אגוזי המקדמיה בשקדים

 

גבינת ריקוטה מאגוזי קשיו, בזיליקום ושום
1/2 כוס אגוזי קשיו
1/2 כוס מים
500 גר' טופו קשה
1/4 כוס עלי בזיליקום טריים
2 כפות שמרי בירה (שבבים, לא אבקה. להשיג בחנויות טבע)
2 שיני שום כתושות
1/2 כפית מלח ים אטלנטי
כמה טיפות מיץ לימון סחוט טרי

לערבל קשיו ומים בבלנדר, עד לקבלת מרקם חלק וקרמי. לבשל את העיסה בסיר, בחום בינוני ולהביא לרתיחה. לערבב מידי פעם. להמשיך לבשל בחום נמוך, תוך כדי ערבוב עד לקבלת מרקם סמיך (בערך כדקה). לשים את הטופו בקערה ולרסק באמצעות מזלג. להוסיף בזיליקום, שמרי בירה, שום, מלח ומיץ לימון ולערבב היטב עד לקבלת תערובת אחידה. להוסיף את תערובת אגוזי הקשיו ולערבב היטב.
*לאחסן בכלי זכוכית עם מכסה במקרר. אפשר לשמור לשלושה ימים.

חלב שקדים
1 כוס שקדים לא קלויים
2 כוסות מים

לערבל שקדים ומים בבלנדר. להעביר דרך שק גבינה.
*לאחסן בכלי זכוכית. אפשר לשמור ליומיים במקרר.
*לשמור את  הפולפה של השקדים, ראו המתכון הבא.

גבינת פרמז'ן מפולפה של שקדים
1 כוס פולפת שקדים  (השקדים שלאחר הסחיטה)– במתכון הקודם
3-2 כפות רוטב סויה אורגני

לערבב את פולפת השקדים עם רוטב סויה ולקלות במחבת למשך מספר דקות.

שמנת עם תותים
1/2 כוס אגוזי מקדמיה לא קלויים
1/2 כוס שקדים ללא הקליפה
1/2 כוס צנוברים
1 כף מיץ לימון סחוט טרי
1 כוס תותים, חתוכים
1 כפית נקטר אגבה

לאחד את כל המרכיבים בבלנד עד לקבלת מרקם אחיד וחלק. לשים בקערה ולערבב את תותים ונקטר אגבה. את השקדים להשרות במים למשך 8-4 שעות במים חמימים ולהסיר את הקליפה.

עוגת גבינה עם תותים
לתחתית
2 כוסות שקדים לא קלויים
90 גר' תמרים ( מג'הול)
1/4 כפית תמצית וניל
קורט מלח

לערבל את השקדים במעבד מזון, להוסיף את יתר המרכיבים ולהמשיך לערבל. לשטח על תבנית.

למילוי
3 כוסות אגוזי קשיו לא קלויים, שרויים ל-  4 שעות
4 כוסות תותים, שטופים וללא העלים
3/4 כוס חלב שקדים
1/3 כוס מיץ לימון סחוט טבעי
3/4 כוס אגבה נקטר
1/3 כוס מיץ לימון סחוט
טרי כף תמצית וניל  אורגנית, טבעית
קורט מלח
3 כפות לציטין (להשיג בחנויות טבע)
3/4 כוס שמן קוקוס (נוזלי)

לערבל את  חומרי המילוי בבלנדר (להוציא את שמן הקוקוס והלציטין) ולערבל 5-3 דקות. להוסיף לסירוגין את הלציטין ואת שמן הקוקוס בערבול איטי, עד לקבלת מרקם חלק ואחיד. לצקת התחתית. להקפיא לשעתיים ולהגיש. ניתן לשמור במקרר.

חג שמח, טבעי ובריא!

המחברת: נירה שניידר M.A., תזונאית, מומחית לריפוי טבעי.

כתובת האתר של נירה: www.nirasnaturalway.com

בקרוב ייפתח קורס להדרכת מדריכים קולינריים בשיטת ה- Raw Food בהנחייתה של נירה שניידר במסגרת לימודי Raw Food במכללת רידמן, לפרטים מלאים באתר המכללה לחצו כאן.